EESTI
RAAMATUPIDAJATE
KOGU

Kolmapäeval, 28.08.2024, toimus järjekordne Eesti Raamatupidajate Kogu nõukoja* koosolek, kuhu traditsiooniliselt olid kutsutud ka revisjonikomisjoni liikmed.

ERK juhatuse esimees Margus Tammeraja andis ülevaate ühingu rahalisest seisust, sügiskonverentsi ettevalmistusega seotud tegevustest ja ERK sügis-talvistest koolitusplaanidest.

Olulisemate päevakorrateemadena olid laual täiendava turunduseelarve kinnitamine seoses „ERK Tunnustatud raamatupidamisettevõte“ kvaliteedimärgile tehtava digiturunduskampaaniaga ning ERK kaubamärgi patenteerimisega seotud õigusabikulude kinnitamine. Nõukoda otsustas, et kvaliteedimärgi senine turunduskampaania sisu vajab ülevaatamist ja täiendamist ning kuni uute arenguteni pannakse kampaania ootele. ERK kaubamärgi patenteerimisega seotud tegevused jätkuvad.

Kinnitati täiendatud koolitustoimkonna koosseis, kuhu nüüd kuuluvad lisaks toimkonna esimehele Maire Otsus-Carpenterile ka Maret Güldenkoh ja Karin Buström.  

Pikem arutelu toimus raamatupidamisteenuse ja teenuse osutajate kvaliteedi tõstmise vajaduse üle. Nõukoja liikmed tegid ERK-le mitmeid ettepankuid ja soovitusi, mh ettepaneku panna kokku eraldi töörühm, kelle ülesandeks oleks kvaliteediteemadega süvendatult tegelemine.

* ERK nõukoda on MTÜ seaduse mõistes volinike koosolek, mis täidab üldkoosoleku ülesandeid üldkoosolekute vahelisel ajal.