EESTI
RAAMATUPIDAJATE
KOGU

 

ERK SUVESEMINAR 31.07-02.08.2024

PARADIISISAAREL HIIUMAAL

 

Hiiumaa on seest suurem kui väljast vaadates paistab ning see on koht, kus liigub aeg teise tempoga. „Jo vaadab,“ ütleb hiidlane ja lükkab ülehomse varna nii tänased kui homsed mured. On ju nii palju mõnusat, millega oma päevi sisustada – kasvõi  kuulata looduse hääli ja õppida viljakat mittemidagitegemist, nagu soovitab külalishiidlane Fred Jüssi. On, mida õppida!

Suveseminari väljasõit meie oma Eesti paradiisisaarele pakub mitmekesist saarekülastust. Omandame uusi teadmisi, oleme aktiivsed liikujaid ja koostegutsejaid, kuid samas jääb ka hetki vaikuse nautimiseks, kes seda soovib. Jalutada metsas, loopida rannas kive vette või seirata öötaevas seilavaid tähti.

Kolm aktiivset päeva pakuvad võimalusi nii kolleegidega mõtete vahetamiseks, uute teadmiste omandamiseks kui ka silmaringi avardamiseks.

1.päev  K 31.juuli

Väljasõit kell 10:30 Tallinnast Rohuküla sadamasse (bussi väljumiskoha aadress täpsustamisel)

13:00 – 14:15 praamisõit Rohukülast Heltermaale. Praamil võimalus lõunat süüa (ei ole paketi hinna sees)

Meie esimeseks külastuspaigaks on elamuskeskus Tuuletorn, mis räägib oma külastajatega tuule keeles ja tutvustab Hiiumaad samas keeles.

Majutus Kassari puhkekeskuses (ööbimine kahekohalistes tubades)

16:30 Kerge snäkk

17:00 Seminar „Küberneetiline raamatupidaja ei ole veel sündinud, tehisaru on arutu“ (2 ak/t)

19:00 õhtusöök Kassari puhkekeskuses

Võimalus osaleda õhtustel ühistegevustel või nautida kvaliteetaega ja puhata

2.päev N 01.august

Hommikusöök

9:00  Kohtumine giidiga ja saaretuuri algus.

Lavendlitalu külastus Tubalas. Lavendlitalu on maailma põhjapoolseim, kaunis kodu 2023 võitja. Lavendlitalu asub Kärdla meteoriidikraatri serval, kivisel ja päikselisel nõlval. Hektarilisel põllul kasvab 20 000 lavendlitaime, mis pakuvad õitsemisega silmailu juuni lõpust augusti alguseni. Lavendlist tehakse põnevaid tooteid nagu näiteks lavendlimoos, maitseaine ja näovesi.

Tutvumine Kärdlaga, Hiiumaa pealinnaga, kus elavad kohvilähkrid. Väike ringsõit: sadam, arteesiakaevud, keskväljak, Kärdla trummid.

Ristimägi: koht, kus 1871.a. pidasid oma lahkumisjumalateenistuse Hiiumaalt väljarändavad rootslased. Reigi pastoraadi külastus koos graafikanäitusega. Vaatame üle Hiiumaa Eiffeli torni

Kell 14 lõunasöök Luidja suverestoranis Meite mõte.  Jalutame Luidja kaunis rannas. Kohanime varasem hääldus oli "Luide"(=Luite). Külas leidubki mitu tõeliselt suurt luidet, mille liikumine peatati alles 20.sajandi alguses maantee ja mere vahele istutatud 2,2 kilomeetri pikkuse sangleppadest kaitsepuistuga.
Kõpu tuletorn asub Kõpu poolsaare keskosas ja on kogu Hiiumaa sümboliks. Kõrgus maapinnast  36 m, merepinnast 102,6 meetri kõrgusel, millest kõrgemal majakatulesid Läänemere ääres ei ole. Tuletorni ametlik ehitusaeg jääb XV saj. algusesse, mis oli Hansa Liidu õitseaeg. Esmakordselt süüdati torni tipus lõke 1. augustil 1531.

Külastame Pihla Inspiratsioonitalu: ringkäik ja vestlus Inspiratsioonitalu tegevjuhi ja Jes Kirjastuse eestvedaja Jesper Parvega.

Vanajõe org on uhtorg Hiiu maakonna lääneosas Vanajõe alamjooksul, kus jõgi on ennast liivaluidete vahel kuni 10 meetri sügavusele uuristanud. Orus kasvavad valdavalt sanglepad.

Kell 19 õhtusöök Käina Rannu pubis.

Võimalus osaleda õhtustel ühistegevustel või nautida kvaliteetaega ja puhata

3.päev R 02.august

Hommikusöök

Kell 9-11 tutvumine giidi saatel Kassari saare kui kibuvitsade, kadakate ja hiiemetsade saarega. Jalgsimatk mööda sääre tirpi saare edelatippu.

Külastame Vaemla külas asuvat pereettevõtet Hiiu Vill, kus Hiiumaa lambavillast lõng ja kudumid valmivad üle saja-aasta vanustel masinatel.

Sõidame Suuremõisasse. Hiiu - Suuremõisa on üks kauneimaid barokkstiilis mõisaid Eestimaal. Ekskursioon lossis.

Kell 12:30 Lõunasöök Suuremõisa lossi restoranis.

Kell 14:30 väljub praam Rohukülla, kuhu jõuab kell 15:45.  

Saabumine tagasi Tallinnasse ca 17:45

_______________________________________________________________________________________________

OSALUSTASU 399€+km

Hinnas sisaldub: bussitransport Tallinn-Hiiumaa-Tallinn, edasi-tagasi praamipiletid, seminar, majutus Kassari puhkekeskuse kahekohalistes tubades, toitlustus (saabumisel snäkid, 2x hommikusöök, 2x lõunasöök, 2x õhtusöök), giid, vaatamisväärsused (Lavendlitalu, Tuuletorn, Kõpu tuletorn, Reigi pastoraat graafikanäitusega).

Kohti jagub vaid 30-le kiiremale!

Lisainfosse võid märkida osaleja nime, kellega sooviksid tuba jagada.

 

Korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel päevakavas muudatusi.

Registreerumisega suveseminarile kinnitab osaleja, et tema tervislik seisund ja enesetunne lubavad tal osaleda kavas olevatel ringkäikudel ning iga osaleja vastutab ise oma tervisliku seisundi ja tegevuste eest kogu reisi vältel. 

 

Suveseminar Hiiumaal 31.07-02.08 (2 ak/t)

31.07.2024
Registreeru

Koolitustekalender

July 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Registreeru